Stativ

Datum: 2011-09-27 | Tid: 22:00:00
Ursäkta bildkvalitén...

Detta stativ ska snart bli köpt! Jag hittade stativet på Media Markt för endast 200 kr. Jag är i.a.f upp till 98% säker att den kommer att köpas, men jag måste checka så att hålen där kameran "skruvas" fast är tillräckligt stora (alla hål är väl lika stora? skriv kommentar om du vet). Jag tycker i alla fall att stativet har ett väldigt bra pris för alla funktioner den har. Vad tycker ni?

Bakar

Datum: 2011-09-26 | Tid: 20:20:00


God kväll allesammans! Nu innan kvällen laddade jag om med en pytteliten stunds fotografering för att kunna ha lite tålamod till att baka hallonsmulpaj. Fast jag fixade bara lite grann med ingredienserna, för att när jag skulle mixra ihop alla ingredienser i bunken så gick det pladask i marken... Jag är verkligen inte duktig på att göra smöret till små bitar för att sedan kunna mixra ihop allt lättare, så min pappa fick göra det! Numera ska jag ner och titta på Idol och äta kvällsmat + en mumsig smulpaj! Imorgon kommer säkert ett inlägg från bakningen och kanske att ingrediserna blir nedskriva också...
Men ni får ha en fortsatt mysig kväll nu :)

Nature Bokeh

Datum: 2011-09-26 | Tid: 14:45:00

Här kommer några bilder i form av Bokeh jag tog från min och Amandas fototur igår. Vi var ju som sagt i stor del natur/liten skog, så det blev många gröna och naturvackra bilder. Så när jag testade att ta bilder i Bokeh-stil så blev de flesta mycket gröna. Älskar att jag äntligen kom på själv hur jag skulle få fler cirklar/ringar i bakgrunden (i alla fall med bl.a macrobilderna i inlägget under)! Annars ville jag inte säga något mer, kan väl bara tillägga att jag fick åka hem från skolan. Mådde lite sådär, men nu känns det bättre igen! Ska se om jag hinner med ännu en till fototur ikväll, ska ha fler bilder till fotoboken (som också ska fixas ikväll). Annars så ska jag se om jag kan åka in med kanske någon kompis till Media Markt och se priserna på stativ, reflexskärmar samt fjärrutlösare.
Bye :]

September

Datum: 2011-09-25 | Tid: 22:20:00

Fotade lite smått idag med Amanda! Det blev några riktigt bra bilder faktist, så jag är mycket nöjd. Fick äntligen Bokeh i bakgrunden av alla bilder, så därför blev jag mycket glad. Den mittersta bilden här i inlägget blev det inte så jättebra kvalité på då... Ville även säga att alla dessa bilder är tegna med kompaktkamera, och imorgon tror jag det blir, så avslöjar jag hur jag gjorde. Ska göra en liten film.
Kram :]

Shopping

Datum: 2011-09-25 | Tid: 12:00:00
Här kommer plaggen/kläderna jag köpte från gårdagens shopping i Barkaby. Jag skulle egentligen ha med mig 3 par Sneakers hem också, men vi glömde att gå tillbaka till butiken. Annars så är jag ganska nöjd med mina nya kläder! Mössan passar väldigt bra in till hösten nu, och i vinter kan jag ju även bära den. Den är ganska så varm plus att det är riktig ull - så den passar fint i de årstiderna! Tröjan älskar jag också. Den är ganska tjock, vilket är mycket bra. Nu vet jag även vad jag kan bära under min väst. Älskar skärpet till den, så man behöver ej bära massvis av accesoarer. Vilken är er favorit?

Annars så ville jag bara säga att jag nu istället får klämma in en tid att fotografera i de mysiga skogarna. Det är nämligen så att alla fotbollslag (där jag går) har blivit inbjudna till en match som IFK Norrköping ska spela idag, så jag ska gå på den. Ingen stor information, men ville bara säga det om ni undrar varför det ej kommer en bildbomb med höstbilder. Bye

Höstig design

Datum: 2011-09-24 | Tid: 23:00:00
God kväll. Ville bara informera er lite snabbt om att jag ska fixa en ny design samt header till bloggen. Jag har valt ut en bild än så länge till headern, men fortfarande återstår tre bilder kvar till min nya "header-plan". Jag ska även fixa en ny profilbild i min sideboard och lite annat. Så imorgon så ska jag försöka planera in något sorts fotoprojekt med någon kompis, eller så går mamma och jag ut en stund. Kanske att det slinker in en kaffe däremellan, får se! Men jag är nästan upp till 100% att det blir någon fototur imorgon. Ville bara säga det och att jag även ska fixa med typsnitt samt bakgrund till bloggen.

Imorgon uppdateras även min lilla shopping från Barkaby Outlet - 2 plagg (Hittade Sneakers, men glömde bort att gå tillbaks till butiken. Annars så skulle jag ha med 3 par skor, en mössa samt en skön tröja hem). Bildlöst inlägg

Stockholm Quality Outlet Barkaby

Datum: 2011-09-23 | Tid: 20:40:00
Godkväll!

Nu har jag mycket goda nyheter. Imorgon så åker jag iväg med tåg till Barkaby Outlet och shoppar loss! Ska titta efter sköna & snygga Polo-tröjor, garntröjor, vinterjackor samt höst- och vinterskor. Lunch blir det säkert på Pizza Hut och tar en kaffestund på Waynes Coffee - så det blir smaskens! Senare på kvällen om jag orkar så åker jag in på Kulturnatten och ser lite på fotouttställningarna och så. Tar säkert med mig någon kompis som kan. Annars så kanske jag lägger in något mer inlägg ikväll efter dagens fotografering, får se hur sent det blir... Kanske tar med mig min dator till Barkaby och skriver något inlägg om shoppingen och "schemat/här näst". Ha det annars en sån jättebra stund, kram :]

Veckans bild

Datum: 2011-09-20 | Tid: 21:00:00

Ville bara säga att varje vecka framöver så kommer jag ha Veckans bild (foto som jag tagit) om ni undrar ifall det är någon tävling eller så som jag inte informerat er om. Men jag kanske ska ha månadens bild senare i bloggen, får se. Annars ville jag inte informera om något annat. Puss & god natt!

Frukost

Datum: 2011-09-18 | Tid: 13:00:00


God morgon.
Har ätit god frukost nu, tittat en stund på TV och så. Mycket soft på morgonen! Men inte länge till - klockan tre åker jag iväg på fotbollsmatch där vi ska vinna, såklart. Men jag ska försöka att uppdatera bloggen någon mer gång idag, ska bara se vad jag kan skriva om. Någon gång idag kanske jag cyklar iväg och bakar chokladbollar hos min brorsa & hans flickvän samt fixa fotoboken som mamma och jag planerat. Kanske ska hjälpa till mamma och pappa sedan med våra nya buskar/häckar i trädgården - nyköpta! Så det blir en ganska "hektisk" dag. Snart så ska jag även installera Camera Raw på datorn, så jag kan redigera mina bilder lite snyggare. Jag följer nämligen bloggen Olivia Sandin Pekka (Sandin - snyggt efternamn, heter detsamma) där jag såg att hon brukar redigera sina bilder i det programmet, så jag tänkte ge det en chans jag med. Hoppas bara jag blir nöjd! Annars har jag väl inget mer att skriva om i detta inlägg, men ni får ha det så bra så hörs vi senare idag - hoppas jag. Bye

Typsnitt

Datum: 2011-09-17 | Tid: 12:50:00
Detta är några av de typsnitten som jag använder mig av och som jag även rekommenderar till er läsare. De flesta har jag hittat på Dafont.com. Vissa finns ej där, så då kan du söka på Google efter Typsnittets namn - men se till så att det är gratis och säkert, annars kan virus komma in på din dator! Men Dafont är en helt säker sida. Puss! Paper Magazine heter "Paper Mache"

Nytt

Datum: 2011-09-13 | Tid: 21:00:00
Nu har jag äntligen fixat bloggen med ny design samt header. Jag ska bara upprepa det jag fixat i Kodmallen (Arkiv, Inlägg, Framsida, Kategorier). Tycks?


Bloggheader

Datum: 2011-09-13 | Tid: 17:50:00
God kväll

Ska snart koka lite tevatten och ta det lugnt de sista timmarna innan läggdags. Tänkte testa att gå till skolan imorgon, om jag blir dålig där så får jag antagligen åka hem igen. I.a.f - tänkte informera er om att jag håller på med en ny bloggheader som säkert snart blir färdig. Den blir ganska enkel, men hyfsad fin tycker jag! Jag kan säga i förväg att temat på bloggen kommer att vara ganska så mörkt sen. Det är faktist inte bara en bloggheader jag ska fixa till bloggen - utan hela designen. Jag ska fixa separata boxar/rutor till Kategorier, Arkiv, Länkar (kanske ska tas bort), profiltext om mig samt länkar till Bloglovin'/Blogresponse.
P.S - Troligen sätts headern upp ikväll!

Ni bestämmer

Datum: 2011-09-12 | Tid: 11:34:04
God förmiddag

Idag är man hemma från skolan och är förkyld efter att min brorsa smittat mig - typiskt! Jag har problem i halsen, ont i huvudet samt kroppen, så jag får ta det lugnt/vila mycket idag. Jag hoppas jag kan gå till skolan imorgon, eftersom det är första idrotten då. Men aja, till det jag skulle fråga er egentligen är:
Vad vill ni se mer i bloggen? - det känns som om jag inte vet vad jag ska skriva om, även om detta är en fotoblogg men som även handlar om min vardag, resor & lite om mode (då måste jag ju skriva om det). Men det känns inte som om jag hittar bra bilder eller något intressant. Så vad vill ni se mer utav så jag kan starta upp bloggen lite mer på riktigt? Vill ni se någon liveblogg via Bambuser/videoblogg, mer utav foto/vardag? Kanske om inredning (är superintresserad av det, men delar inte med mig utav det längre)...? Ni får bestämma :]

Vattendroppar

Datum: 2011-09-07 | Tid: 20:23:10
Egentligen så skulle jag bara testa göra ett litet inlägg och se hur rubriken såg ut (nu får ni ju inte se vad jag testade :P)  - var lite nyfiken! Men jag passar på att göra ett snabbt inlägg nu innan jag går över till kvällen. Idag skulle jag för första gången testa att fotografera det som nästan alla har gjort - nämligen fotografera droppande vatten. Slutresultatet (inte så jättebra, men ganska nöjd i alla fall, sorry för att det bara blev en bild):

Ursäkta kvalitén - Den är mycket skarpare på riktigt

Ikon i min browser

Datum: 2011-09-06 | Tid: 09:59:51
God morgon allihopa.

Jag har inte hunnit skriva ett inlägg på några få dagar, så jag tänkte göra det nu i alla fall. Idag så har jag inte hunnit med så mycket... Jag har mest gått upp från sängen, tittat på TV och fixade en till sak på bloggen - nämligen en ikon i min browser! Jag hittade den på Google, så den är bara tillgänglig. I alla fall - idag och imorgon så har jag hemstudiedag (fast imorgon har jag utvecklingssamtal). Igår fick vi hem papper på en hel del städuppgifter som ska fixas. Men det är ju superkul, tycker åtminstonde jag!

Annars idag så kanske jag ska göra ett till inlägg (med bilder - äntligen), fixa bloggen, baka kanske och fixa överraskning till familjen! Tyvärr blir det ingen bild i detta inlägg heller så tråkig jag är, men jag hoppas att det nöjer er med lite information. Numera ska jag äta en smaskig frukost och bara njuta av solskenet utanför. Hej då!